Volledig scherm
Aan het woord projectleider Dietmar Schrijnemakers, op de achtergrond staat wethouder Janine Spoor. © Carla van Loon

Wat voor 'Klepel' wil Asten zelf?

ASTEN - Wat vinden de Astenaren belangrijk in het nieuwe gemeenschapshuis? Die vraag stond dinsdagavond centraal in de eerste werkbijeenkomst.

Voor het eerst raadpleegt de gemeente Asten op deze manier haar inwoners. In het verleden werden verenigingen nog weleens overvallen door de plannen rondom het nieuwe gemeenschapshuis. In de beleving van veel betrokkenen leken alle plannen ‘al vast te staan’ en leek de keuze voor vestiging bij het Patersklooster al definitief.

Quote

Alle ideeën die hier genoemd zijn worden serieus genomen en gewogen

Janine Spoor,, Wethouder

Met de werkbijeenkomsten start de gemeente Asten dat hele proces opnieuw met als doel om Astenaren echt mee te laten denken over wat zij nu belangrijk vinden. ,,Niet alles zal haalbaar zijn. Het belangrijkste is dat nu nog niets vaststaat. Alle ideeën die hier genoemd zijn worden serieus genomen en gewogen”, zegt wethouder Janine Spoor. ,,Niemand weet nog hoe het nieuwe gemeenschapshuis eruit gaat zien of dat de wensen bij een van beide opties gaan passen. En dat doet er ook niet toe, we starten nu helemaal blanco”, aldus Spoor.

Huiskamer

In kleine groepjes gingen zo’n 25 Astenaren met elkaar in gesprek. Lege papieren werden gevuld met tientallen ideeën en wensen. Duidelijk werd dat de aanwezigen vooral een gemeenschapshuis voor en door Astenaren wensen met voldoende ruimte voor verenigingen en maatschappelijke organisaties. 

Woorden als ontmoetingsplek, huiskamerfunctie en toegankelijkheid kwamen naar boven. ,,De roep om een maatschappelijke invulling is een signaal dat we zeker mee moeten nemen”, zegt projectleider Dietmar Schrijnemakers.

De resultaten van deze sessie worden tijdens de volgende werkbijeenkomst op 6 september gepresenteerd. Dan kunnen de aanwezigen reageren op de conclusies. Ook staat dan de exploitatie van het nieuwe complex op de agenda.