Volledig scherm
© Thinkstock

Zorgloket 'Zorg in Deurne' in gemeentehuis

DEURNE - Deurne krijgt per 1 januari een zorgloket in het gemeentehuis. Het loket krijgt een eigen ingang aan de Martinetstraat, een eigen telefoonnummer en een naam: Zorg in Deurne.

Na het uiteenvallen van de zorgsamenwerking Peel 6.1 moeten Deurne, Asten, Someren, Laarbeek en Gemert-Bakel hun zorgorganisaties opnieuw inrichten. "De zorg in Deurne komt nog dichter bij huis en aan de indicaties verandert niets", aldus wethouder Marnix Schlösser.

De kosten van de vestiging van het zorgloket zijn volgens Schlösser niet groot. "Als we er al een investering voor moeten doen, verdienen we die snel terug, want de zorgverlening wordt dadelijk goedkoper."

  1. Alleen bouwen in de 'weilanden' helpt tegen verhitte woningmarkt in Zuidoost-Brabant
    POLL

    Alleen bouwen in de 'weilanden' helpt tegen verhitte woningmarkt in Zuid­oost-Bra­bant

    EINDHOVEN - De grootste makelaar in deze regio, Pieter van Santvoort, maakt het provinciale en regionale woningbouwbeleid met de grond gelijk. Thematische wijken doen er helemaal niet toe, er moet gewoon snel veel meer gebouwd worden, niet alleen op vrijkomende locaties binnen de bebouwde kom, maar  ook in de 'weilanden' van het stedelijk gebied rond Eindhoven, schrijft hij in zijn kwartaalrapport over de regionale woningbouwmarkt. 

Deurne e.o.