Op de IJsselmeerdijk in Lelystad werden vannacht illegale straatraces gehouden. De politie deelde tientallen bekeuringen uit.
Volledig scherm
Op de IJsselmeerdijk in Lelystad werden vannacht illegale straatraces gehouden. De politie deelde tientallen bekeuringen uit. © Politie Landelijke Eenheid Noordwest

Agenten mengen zich ongemerkt tussen honderd straatracers in Lelystad: tientallen boetes

De Landelijke Eenheid van de politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een einde gemaakt aan een illegale straatrace op de IJsselmeerdijk in Lelystad. Een groep mensen met honderd auto’s hield races op de dijk; zodra die doorhad dat de politie in aantocht was, ging de groep ervandoor. Tijdens die vlucht werd fors te hard gereden, waarvoor tientallen boetes zijn uitgedeeld. Eén racer kon ter plekke zijn rijbewijs inleveren.

  1. Amerikaanse stad Atlanta wil straatraces legaliseren

    Amerikaan­se stad Atlanta wil straatra­ces legalise­ren

    De lockdown in de Amerikaanse stad Atlanta maakt sommige autoliefhebbers overenthousiast. Nu de wegen er rustig en verlaten bij liggen, vinden er regelmatig zogenaamde coronaraces plaats: een verschijnsel dat zich ook al in New York voordeed. Met alle gevolgen voor de veiligheid op de openbare weg. Als oplossing wil de burgemeester nu een plek aanwijzen waar autoliefhebbers ongelimiteerd lol kunnen trappen en desnoods straatraces mogen organiseren.