Volledig scherm
Oma in actie met haar 'lasergun'. © kpax.com

Amerikaanse oma ‘flitst’ snelheidsduivels met föhn en wordt erelid politie

Een oma uit de Verenigde Staten die het zat was dat mensen in haar straat hard reden, heeft onlangs het heft in eigen handen genomen. Ze ging buiten op een stoel zitten en richtte haar föhn op snelheidsduivels alsof het een flitsapparaat was. De beelden gingen de afgelopen dagen viraal.

Patti Baumgartner uit Polson in de staat Montana was helemaal klaar met de snelheidsovertreders in haar straat. Volgens de vrouw is het een levensgevaarlijke weg. Daarom zocht ze naar een manier om het verkeer te vertragen, ook omdat haar kleinkinderen vaak in de buurt spelen.

Na enig nadenken besloot ze met een föhn naast de straat te gaan zitten om automobilisten de indruk te geven dat het om een lasergun of flitsapparaat ging. Nadat haar zoon een foto van het tafereel had gemaakt en op sociale media had geplaatst, kreeg lokale politieagent Noah Pesola het schouwspel onder ogen. Hij noemde de actie hilarisch en creatief en zocht de vrouw op.

Nadat hij haar verhaal had aangehoord, maakte hij haar volgens de Amerikaanse politiewebsite Officer.com ter plekke erelid van de politie en gaf hij haar een politiehoed en -insigne. ,,Ze doet iets voor de gemeenschap en daarom wilde ik ook iets voor haar doen. Met deze accessoires ziet het er allemaal iets officiëler uit en straalt ze meer autoriteit uit”, aldus Pesola.

Twee jaar geleden kwam een oma uit het Britse Nottingham op hetzelfde idee om snelheidsovertreders te dwingen zachter te rijden, zoals te zien is in deze video:

Volledig scherm
Oma Baumgartner krijgt een hoed en insigne voor haar 'politiewerk'. © Trooper Pesola
  1. Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou
    Oproep

    Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou

    Veel ouderen staan voor de uitdaging. Voor sommigen is t appeltje eitje maar veel ouderen geeft het stress. Want niemand wil z’n auto, zelfstandigheid en vrijheid kwijt. Wij zijn op zoek naar oudere mensen die net hun rijexamen hebben afgelegd, al dan niet met goed gevolg of ouderen die binnenkort op moeten. Wilt u met ons (Magazine) praten en mogen we u fotograferen? Meld u dan mét telefoonnummer op magazine@dpgmedia.nl.