Volledig scherm
Aston Martin DBX designstudie © Aston Martin

Aston Martin's SUV gaat Varekai heten

Aston Martin heeft bevestigd dat het een SUV gaat bouwen. De Britse autobouwer maakte dat bekend in zijn onlangs voltooide productiefaciliteit in Wales.

De SUV gaat hoogstwaarschijnlijk ‘Varekai’ heten, een naam die Aston Martin onlangs als handelsmerk heeft geregistreerd en die in het Latijn ‘overal‘ betekent. Het model wordt gebouwd naast de aankomende Rapide-E in Wales. Beide auto's worden over een jaar onthuld.

Volledig scherm
Rendering Varekai © Aston Martin

In 2015 bracht Aston Martin de DBX-concept SUV uit en we hopen dat de Varekai wat stijlkenmerken van die prachtige tweedeurs krijgt. Wanneer we de eerste teaserschetsen mogen geloven, lijkt het daar inderdaad op, maar het is vrij onwaarschijnlijk dat de SUV minder dan vier deuren zal krijgen.

Volledig scherm
Aston Martin DBX designstudie © Aston Martin

De Varekai zal worden gebouwd op een geheel nieuw platform, maar verder wordt er weinig bekend gemaakt. De enige overige informatie is dat het actieve stabilisatorstangen krijgt en een luchtvering met drie kamers. Dit om de afmetingen en het gewicht van de SUV te compenseren. De auto wordt geleverd met V8- en V12-motoren van AMG plus een hybride systeem dat ook komt te liggen in de onlangs gelanceerde AMG GT vierdeurs coupé.