Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Beginnend bestuurder rijdt 219 km per uur over A28

Drie automobilisten moesten dit weekend hun rijbewijs inleveren. Het trio reed veel te snel over de A28 bij Zwolle. De snelste reed 219 kilometer per uur, 119 kilometer te hard.

Op het traject is maximaal 100 kilometer per uur toegestaan, maar daar trokken drie snelheidsduivels zich niets van aan. De snelste bestuurder werd tijdens een lasercontrole gepakt met een snelheid van 219 kilometer per uur. De automobilist was een beginnend bestuurder en kan een hoge boete tegemoet zien. Hij zal zijn rijbewijs volgens de verkeerspolitie waarschijnlijk zo’n vier maanden kwijt zijn.

Recidive

Bij twee andere bestuurders liet de lasergun een snelheid zien van respectievelijk 198 en 171 kilometer per uur. Beide bestuurders konden eveneens het rijbewijs inleveren. Bij één van de automobilisten bleek het eveneens te gaan om een beginnend bestuurder. Hij had bij een eerder incident ook al eens zijn rijbewijs moeten inleveren.

  1. Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’
    INTERVIEW

    Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’

    Op het eerste oog lijken de recente vernieuwingen aan de BMW 5-Serie niet schokkend: een nieuwe neus, andere bumpers, verbeterde navigatie en klaar is Klaus. Maar is dat wel zo? De productexpert van het Duitse merk legt uit: ,,We kunnen niet klakkeloos een elektrische versie introduceren. Voor onze klanten, zeker die in Nederland, is het veel belangrijker dat de plug-in hybride 530e nu wél een flinke caravan kan trekken.”