Volledig scherm
BMW Vision M Next © BMW

BMW presenteert zelfrijdende sportauto van de toekomst: de Vision M Next

BMW heeft de zelfrijdende sportauto van de toekomst gepresenteerd. De BMW Vision Next is een studiemodel dat benadrukt dat de automobilist niets aan rijplezier hoeft in te leveren zodra de autonome auto een feit is. 

Geholpen door slimme technologie zal de mens nog steeds ook zélf sportief kunnen rijden, maar geholpen door die technologie kan hij geen fouten meer maken. Dreigt het mis te gaan, dan grijpt de computer alsnog in. Het studiemodel biedt de mens de keuze: zelf rijden of alles over laten aan de computer. 

BMW lijkt met de Vision M Next nog niet definitief afscheid te willen nemen van de benzinemotor. De conceptauto is een plug-in hybride met een viercilinder benzinemotor én twee elektromotoren: een op elke as. Hierdoor kan de sportauto met uitsluitend achterwielaandrijving of met vierwielaandrijving rijden. Dankzij het motorvermogen van 600 pk sprint de BMW in slechts 3 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. Op batterijen komt hij 100 kilometer ver: volgens BMW is dat genoeg om stadscentra te bereiken waar auto's met verbrandingsmotoren verboden zijn.

Zoals de Vision M Next nu gepresenteerd is, zullen we hem nooit op de weg zien. Maar ideeën uit dit studiemodel zullen ongetwijfeld de komende jaren terugkeren in de nieuwe generatie BMW’s. ,,De BMW Vision M Next geeft een kijkje in de toekomst van sportief autorijden‘’, zegt  Adriaan van Hooydonk, de Nederlander die het design bij BMW leidt. ,,Deze auto laat zien hoe moderne technologie je eigen beleving van het autorijden puurder en emotioneler kan maken. Alle aandacht is gericht op de mensen in de auto. Je kan zelf kiezen: in de rijmodus Ease laat je de besturing aan de auto over en in de Boost-stand kan je zelf aan het werk. Het ontwerp en de technologie in deze auto bezorgen je een meer natuurlijke en intensievere rij-ervaring.‘’

Volledig scherm
BMW Vision M Next © BMW
Volledig scherm
De Nederlandse designchef Adriaan van Hooydonk in de BMW M Vision Next © BMW
Volledig scherm
BMW Vision M Next BMW © BMW
Volledig scherm
BMW Vision M Next © BMW
Volledig scherm
BMW Vision M Next © BMW
Volledig scherm
BMW Vision M Next © BMW
Volledig scherm
BMW Vision M Next © BMW
Volledig scherm
BMW M Vision Next © BMW
  1. Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou
    Oproep

    Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou

    Veel ouderen staan voor de uitdaging. Voor sommigen is t appeltje eitje maar veel ouderen geeft het stress. Want niemand wil z’n auto, zelfstandigheid en vrijheid kwijt. Wij zijn op zoek naar oudere mensen die net hun rijexamen hebben afgelegd, al dan niet met goed gevolg of ouderen die binnenkort op moeten. Wilt u met ons (Magazine) praten en mogen we u fotograferen? Meld u dan mét telefoonnummer op magazine@dpgmedia.nl.