Volledig scherm
© BR24

BMW-testrijder crasht, schoonmoeder overlijdt

BMW onthult aanstaande vrijdag de compleet nieuwe BMW 8 Serie, maar een dodelijk ongeval met een prototype zal de blijde gebeurtenis ongetwijfeld overschaduwen.

Volgens omroep BR24 werd het gecamoufleerde prototype van de BMW 8 Serie bestuurd door een 37-jarige inwoner van München. De bestuurder wilde de moeder van zijn vriendin meenemen voor een rit, toen hij op een landweg de controle over het voertuig verloor. 

De auto reed naar verluidt met een hoge snelheid en raakte verschillende bomen. De chauffeur kon zichzelf bevrijden, maar zijn passagier had niet zoveel geluk. Volgens het rapport had de 53-jarige vrouw ernstig hoofdletsel. Ze overleed ter plaatse. Twee lokale brandweerkorpsen moesten een hydraulische schaar gebruiken om het dak af te knippen en haar lichaam uit de auto te verwijderen.

Het prototype was hoogstwaarschijnlijk een M850i ​​xDrive. Dit model heeft een volledig nieuw ontwikkelde V8-motor die 530 pk sterk is en beschikt over een koppel van 750 Nm. BMW heeft geen gedetailleerde specificaties voor de auto vrijgegeven, maar de M850i ​​xDrive Coupé accelereert in minder dan vier seconden van 0-100 km/u.