Britse vrouw heeft na 30 jaar en duizend lessen nog steeds geen rijbewijs
De Britse Isabelle Stedman probeert al 30 jaar haar rijbewijs te halen, maar omdat ze tijdens het autorijden zo bang wordt dat ze regelmatig flauwvalt, is haar dat tot op heden nog niet gelukt.
De angststoornis van de 47-jarige Isabelle Stedman is volgens de Britse krant The Sun zo erg dat ze achter het stuur niet alleen in tranen uit kan barsten en trilt, maar ook het bewustzijn verliest. Instructeurs hebben in het verleden al vaak het stuur moeten grijpen om haar te redden wanneer ze een black-out kreeg.
De moeder van twee kinderen uit het Britse graafschap Bedfordshire heeft volgens The Sun inmiddels tienduizenden ponden uitgegeven sinds ze met lessen begon op 17 jarige leeftijd. Haar fobie is spontaan tijdens het lessen ontstaan - ondanks dat ze nog nooit een auto-ongeluk heeft gehad - en is op zijn ergst als ze haar ultieme stressmoment tegenkomt: rotondes.
De wanhopige Isabelle heeft naar eigen zeggen al zeven verschillende instructeurs gehad en een intensieve rijcursus geprobeerd - en zelfs hypnotiseurs. ,,Ik begrijp het niet, maar het is alsof ik zo angstig word en overweldigd raak dat mijn brein uitvalt en ik een paar seconden het bewustzijn verlies", zo vertelt ze. ,,Als ik dan wakker word, staan we aan de kant van de weg omdat de instructeur het stuur heeft moeten overnemen.”
Isabelle zegt dat ze op zich dolgraag wil autorijden zodat ze haar dochter naar de universiteit kan brengen en verre familie kan bezoeken. Artsen kunnen haar fobie niet verklaren, maar zelf heeft ze inmiddels wel een idee. Misschien is ze, speculeert ze, in een vorig leven wel omgekomen bij een auto-ongeluk.
Bekijk hieronder onze video’s op het gebied van auto’s en mobiliteit:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Waarom deze Chinese Tesla Model 3 geen woord Nederlands verstaat
-
PREMIUM3
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
Drie op de tien Nederlanders rijden inmiddels op een elektrische fiets. Ook relatief jonge fietsers zijn overstag. Is dat nou goed nieuws? Want trappen met ondersteuning is toch lang niet zo gezond als jezelf verplaatsen op een gewone fiets? De Fietsersbond en een bewegingswetenschapper zetten op een rij wat de verschillen zijn. -
Zoveel materiaal van sloopauto kan niet worden hergebruikt
Nederlandse demontagebedrijven sloopten vorig jaar aanzienlijk minder auto’s dan een jaar eerder. Wel blijft de zogenoemde ‘recyclingprestatie’ intact. Van elke sloopauto wordt gemiddeld maar liefst bijna 99 procent gerecycled. -
PREMIUM
Subsidie om je huis te verduurzamen? Super lastig. Met deze tips lukt het hopelijk wel
Een op de drie huiseigenaren krijgt het niet voor elkaar subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van de eigen woning. Het hele aanvraagproces voor de Investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE) is voor veel huiseigenaren onbegrijpelijk, ontoegankelijk en zeer tijdrovend. Met deze tips wordt het iets eenvoudiger. -
Getest: Dit is de beste wasmachine voor grotere huishoudens
Wat is de beste wasmachine voor een gezin van 5 personen of meer? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.
-
PREMIUMautotest
Stoere Jeep Compass is zuinig met elektrisch rijden
-
-
-
Man slaagt na 157 pogingen eindelijk voor theorie-examen
Slagen voor je theorie-examen gaat niet iedereen even makkelijk af. Een Britse man is pas na 157 pogingen geslaagd en betaalde in totaal meer dan 4000 euro aan examengeld. Daarmee is hij al flink langer bezig dan de nummer twee op dit illustere lijstje: een 34-jarige vrouw die na 117 pogingen nog altijd niet geslaagd is. -
auto-expert
Is de automobilist die achterop een ander botst altijd schuldig?
Het klinkt misschien logisch: als je als automobilist achterop een andere andere auto botst, ben je altijd fout. Maar is dat wel zo, vraagt lezer Victor van der Jagt zich af. Onze auto-expert Niek Schenk geeft antwoord.