Volledig scherm
© Aksyonov Nikita

Bugatti nu toch ook aan de super-SUV

Het is moeilijk om je een Bugatti-SUV voor te stellen met hetzelfde prestatie-potentieel als de Veyron en Chiron. Toch gaat het gebeuren, onthulde Bugatti-baas Stephan Winkelmann.

Ferrari, Lamborghini en zelfs Lotus hebben allemaal aangekondigd een SUV te produceren. De enige sportwagenmerken die nog niet meedoen zijn Bugatti en McLaren, maar het zou volgens insiders niet lang duren voordat ook McLaren besluit om veel geld te gaan verdienen met deze populairste autovorm van het decennium. Bugatti is al ook al om, als we Stephan Winkelmann, topman van Bugatti, moeten geloven. 

Volledig scherm
© Aksyonov Nikita

,,Volgens mij is Bugatti klaar voor meer dan één model”, zo onthulde hij in een openhartige bui op het Concours d'Élegance van Pebble Beach. Maar dat wordt geen vierdeurs sedan à la de conceptcar Galibier. Winkelmann zei tegen verslaggevers van CarAdvice dat de smaak van de klanten radicaal is veranderd sinds die conceptcar is voorgesteld en dat Bugatti niet gaat investeren in een krimpend segment. ,,Liever mikken we op een segment dat wereldwijd aan het groeien is in de wereld van de ultra-luxe auto's." 

Volledig scherm
© Aksyonov Nikita

De uitspraak van Winkelmann laat weinig te raden over. Winkelmann, die via Audi Sport en Lamborghini en Bugatti terechtkwam, is een man van daden en dus is de kans dat ze al aardig ver zijn met het ontwerp. De Rus Aksyonov Nikita nam alvast een voorschot op hoe deze auto eruit zou kunnen zien. Hij tekende een SUV met een paar Chiron-ontwerpelementen en die ziet er niet verkeerd uit. Nu nog een motortje erin met een pk of 1.200 en de multi-miljonairs trekken spontaan hun chequeboek.