Het plezier van het rijden in een cabriolet is het ontdekken waard
Volledig scherm
Het plezier van het rijden in een cabriolet is het ontdekken waard © Shutterstock

Cabrio kopen? Dit is waarom je juist nu moet toeslaan

Hoewel nieuwe cabriolets minder in trek zijn, is dit een goede periode om een gebruikte op de kop te tikken. Aan het eind van de zomer beginnen de prijzen van veel tweedehands cabrio's te dalen. Hoog tijd om de open auto opnieuw te ontdekken.

 1. ‘Maken banden van elektrische auto’s minder geluid?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Maken banden van elektri­sche auto’s minder geluid?’

  ‘Als potentieel aanwoner van de door te trekken A15 hebben we het hier geregeld over overlast van een snelweg’, aldus lezer H. Smit in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik denk dat het – los van de natuurvernietiging – wel mee zal vallen, omdat we straks elektrisch rijden. Maken banden van elektrische auto’s inderdaad minder geluid dan die van vergelijkbare auto’s met brandstofmotor?’
 2. Slimme stuurwielen en stoelen: hoe de vernieuwde Mercedes E-klasse steeds bijdehanter wordt

  Slimme stuurwie­len en stoelen: hoe de vernieuwde Mercedes E-klasse steeds bijdehan­ter wordt

  Terwijl BMW de vernieuwde 5-Serie en 6-Serie in het zonnetje zet, onthult concurrent Mercedes-Benz aangepaste versies van de E-klasse. De cabriolet en de coupé, volgens het merk ‘meest emotionele’ versies van het grote luxemodel, zijn opgefrist en voorzien van allerlei slimme voorzieningen. Kleine tegenvaller: je kunt deze zomer nog niet van het nieuws genieten, want de nieuwelingen komen pas in het najaar naar Nederland.