Volledig scherm
© DAF

DAF is op zoek naar de alleroudste DAF

DAF ontvangt regelmatig foto's van trotse eigenaren van DAF-trucks die na vele decennia nog steeds niet met pensioen zijn. Nu is het Nederlandse vrachtwagenmerk op zoek naar het oudste exemplaar dat nog in gebruik is.

DAF Trucks viert dit jaar haar 90-jarige jubileum. De onderneming richtte zich in eerste instantie op de bouw van opleggers en aanhangwagens en begon in 1949 met de productie van vrachtwagens. Sindsdien hebben de DAF-trucks een ijzersterke reputatie opgebouwd vanwege hun toonaangevende brandstofefficiëntie en chauffeurscomfort en daarnaast hun onvolprezen betrouwbaarheid en levensduur.

DAF heeft in het kader van het jubileum een Facebook-campagne gelanceerd om het antwoord op de vraag te vinden wat de oudste nog in gebruik zijnde DAF is. De Ier John Tarrent heeft zijn klassieke DAF 2100 uit 1984 alvast gedeeld, een model dat vandaag de dag nog gewoon wordt gebruikt.  ,,Ze heeft er al 34 jaar op zitten, laat ons nooit in de steek en komt altijd weer terug op de thuisbasis, of het nu dag of nacht is", aldus Tarrent.

DAF is dus op zoek naar meer foto's en verhalen van trucks die nog in gebruik zijn uit de vroege jaren negentig, jaren tachtig, jaren zeventig of zelfs van daarvóór. Foto's of video's kunnen op de DAF Facebook-pagina worden geplaatst. Eind november zal bekeken worden wat de oudste nog in gebruik zijnde DAF truck is. We denken dat die truck een flink eind buiten Nederland wordt gevonden.