Deze goudkleurige BMW vormt een gevaar voor omstanders, aldus de Duitse politie
Volledig scherm
Deze goudkleurige BMW vormt een gevaar voor omstanders, aldus de Duitse politie © DPA

Deze auto is letterlijk oogverblindend en werd daarom van de weg gehaald

De politie in het Duitse Düsseldorf heeft gisteren een glimmende goudkleurige auto van de weg gehaald. Volgens de agenten is de wagen te felgekleurd om deel te nemen aan het verkeer. Het is niet voor het eerst dat dit soort letterlijk oogverblindende bolides in beslag wordt genomen.

Wagens als deze zijn vaak niet goud gespoten, maar voorzien van folie. De eigenaar vindt het ongetwijfeld prachtig, maar de Duitse politie denkt dat overige verkeersdeelnemers verblind kunnen worden door de reflecties van het folie. En dus werd de eigenaar van een goudkleurig gewrapte BMW X5 gisteren staande gehouden. Zijn auto moest mee, zodat een expert kan beoordelen of de spiegelende auto gevaar kan opleveren voor medeweggebruikers.

De Duitse politie zet al enige tijd speciale zogenoemde Autoposer-teams in die zich richten op overlast van supersportwagens die burn-outs maken en geluidsoverlast veroorzaken. De boetes voor dit soort gedrag zijn verhoogd naar 100 euro. In Düsseldorf heeft de politie een speciaal AG Tuning-team opgericht om opvallende auto's te controleren. Veel van dit soort auto’s zijn illegaal verlaagd, voorzien van aangepaste motoren en uitlaten of rijden op circuitbanden. Bij de bekende Königsallee in Düsseldorf controleert de politie vooral bij zonnig weer en in het weekend.

Meer gouden wagens

Naast de gouden BMW werden gisteren tussen twaalf uur 's middags en half zeven 's avonds nog 37 andere verdachte voertuigen aangehouden, melden lokale media. Drie andere auto’s en een Harley-Davidson-motorfiets werden in beslag genomen. Ook schreven de agenten 42 boetes uit voor verschillende overtredingen.

In april van dit jaar werden ook al twee goudkleurige auto’s van de weg gehaald. Een daarvan was een in Duitsland 373.000 euro kostende Lamborghini Aventador S Roadster. Het aanbrengen van de folie kostte bij die wagen tussen de 4000 en 5000 euro. Eerder werd een 540 pk sterke Porsche Panamera Turbo in beslag genomen.