Volledig scherm
Een Jeep te koop bij een Fiat Chrysler-dealer. © AFP

Dieselgate: Fiat Chrysler schikt voor 600 miljoen

Automaker Fiat Chrysler is akkoord met Amerikaanse autoriteiten over een schikking van ruim 600 miljoen euro vanwege geknoei met dieselemissieregelingen. Dat bevestigen drie betrokkenen. 

Het Italiaans-Amerikaanse concern werd eerder op de vingers getikt omdat het sjoemelsoftware zou hebben geïnstalleerd in circa 104.000 dieselwagens, om zo de uitstoot van de voertuigen te verbloemen.

Met de schikking koopt Fiat Chrysler verdere vervolging door justitie in de Verenigde Staten, afzonderlijke staten en autobezitters af.

Fiat Chrysler heeft altijd ontkend dat het moedwillig heeft gefraudeerd. Evengoed zette het bedrijf in oktober vorig jaar 713 miljoen euro opzij om de potentiële kosten in verband met de zaak te dekken. Het gaat om auto's die tussen 2014 en 2016 van de band rolden.

  1. Automobilist vlucht met 240 km/u voor de politie, maar komt vervolgens met een lege tank te staan

    Automobi­list vlucht met 240 km/u voor de politie, maar komt vervolgens met een lege tank te staan

    Wie het laatst lacht lacht het best, zullen agenten van Franse politie hebben gedacht toen zij de bestuurder van een bliksemsnelle Mercedes AMG staande willen houden. De bestuurder ging er vandoor met een snelheid van 240 km/u, en voor even hadden de agenten het nakijken. Totdat de snelheidsduivel even verderop zonder benzine kwam te staan. Zijn auto werd onmiddellijk in beslag genomen.