Volledig scherm
Bentley boek © Bentley

Dit boek over Bentley is duurder dan een huis

Bentley viert dit jaar zijn honderdste verjaardag en een van de hoogtepunten is de lancering van een gigantisch boek. Het gaat om een 66 kilo wegend exemplaar waarin de complete geschiedenis van het automerk beschreven wordt. Het duurste exemplaar kost 250.000 dollar.

Het boek, ‘The Bentley Centenary Opus’ genaamd, heeft pagina’s die meer dan 1,5 meter lang zijn om ervoor te zorgen dat alle details goed te zien zijn. Sommige hoofdstukken zijn voorzien van speciale uitklap-pagina's met foto’s van maar liefst 6,5 meter lang.

Volledig scherm
Bentley boek © Bentley

Het boek is gelimiteerd tot 500 exemplaren en je hoeft geen Bentley-klant te zijn om er een te reserveren. Je hoeft ook geen multimiljonair te zijn, want de prijs begint bij € 3.400. Dit is voor de standaard Centenary-editie, met een kaft die is gemaakt van hetzelfde leer dat wordt gebruikt voor Bentley-interieurs. Het is voorzien van de handtekening van de ontwerpbaas van het merk, Stefan Sielaff.

Volledig scherm
Bentley boek © Bentley

Iets duurder is de Mulliner-editie, die 14.000 euro kost. Er worden er slechts 100 van geproduceerd en elk exemplaar wordt geleverd met een tour door de Bentley-fabriek en een overnachting in 5-sterren Hotel Café Royal in Londen. Ook standaard: de handtekening van Bentley-CEO Adrian Hallmark, plus een deel van het rubber van de linker voorband van de Bentley Speed ​​8, de racewagen die Le Mans won tijdens de 24 uur van 2003.

Volledig scherm
Bentley boek © Bentley

Ten slotte is er de Carat-editie die € 229.000 kost. Slechts zeven exemplaren zullen worden geproduceerd en elk exemplaar is afgezet diamanten op de voorkant. Wellicht is het goed voor Bentley als het meer gas gaat geven met deze vormen van merchandising, want met Bentley als autofabrikant gaat het niet geweldig.

Bentley heeft onlangs van zijn compleet nieuwe GT een ‘open’ uitvoering geïntroduceerd. Bekijk de video hier: