Volledig scherm
De e.Go Life © e.Go

Dit is de goedkoopste elektrische auto van Nederland

Het Duitse merk e.GO lanceert volgend jaar een compacte, volledig elektrische hatchback in ons land. Er is al een importeur aangesteld, de prijzen beginnen bij 16.150 euro. Daarmee is het de goedkoopste elektrische auto die hier te koop is.

De e.Go is een 3,3 meter lange en 1,7 meter brede auto, die vooral is bedoeld voor gebruik in de stad. De topsnelheid is 112 kilometer per uur, waarmee hij net vrachtwagens kan voorblijven. De e.Go accelereert van stilstand naar 50 kilometer per uur in 7,7 seconden. De acceleratiesnelheid van 0 naar 100 kilometer is niet bekendgemaakt.

Volgens e.Go kost het opladen van het autootje ruim vijf uur. Die tijd gaat omlaag naar net geen vier uur als hij aan een Type 2-lader wordt gehangen. De e.Go Life is begin volgend jaar in Nederland verkrijgbaar. AutoHaarhuis uit Geesteren is officieel aangesteld als vertegenwoordiger. 

Volledig scherm
e.Go Life © e.Go

145 kilometer

De e.GO Life is straks leverbaar in drie varianten. De basisversie heeft een 14,5 kWh-batterij, een 20 kW elektromotor en een actieradius van 100 kilometer. De tweede heeft een 17,5 kWh-batterij, een 40 kW-motor en een actieradius van 113 kilometer. De derde uitvoering komt met een 23,5 kWh-batterij, een 60 kW-motor en een actieradius van 145 kilometer.

Daarmee wijkt de actieradius niet veel af van de meer dan twee keer zo dure BMW i3. De auto weegt afhankelijk van het gekozen batterijenpakket tussen de 880 en 950 kilogram en biedt plaats aan vier personen. Het instapmodel kost 16.150 euro. Wat de duurdere uitvoeringen gaan kosten is nog niet bekend. Op dit moment worden in Duitsland de eerste exemplaren van de e.GO Life First Edition geleverd aan klanten. 

Nieuw op onze site: Dossier Elektrisch Rijden. Met video’s, achtergrondinformatie en tests. En elke dag natuurlijk het laatste nieuws over elektrische én andere auto’s  en mobiliteit op AD Auto

Volledig scherm
e.Go Life © e.Go

Elektrisch rijden voor beginners. Bekijk hier de video:

Deze Nederlander rijdt de wereld rond in zijn elektrische auto. Bekijk hier de video: