Volledig scherm
De nieuwe Porsche 911 © Porsche

Dit zijn de meest betrouwbare tweedehands auto's

De betrouwbaarheid van drie jaar oude auto's is ten opzichte van vorig jaar met vier procent verbeterd, zo blijkt uit het jaarlijkse JD Power onderzoek onder 32.952 Amerikaanse autobezitters.

De betrouwbaarheid van tweedehands auto's blijft verbeteren, maar bij JD Power zijn ze nog niet helemaal tevreden. ,,Auto's zijn betrouwbaarder dan ooit, maar autofabrikanten worstelen nog altijd met problemen zoals met spraakherkenning, schakelproblemen en accustoringen", aldus Dave Sargent van J.D. Power. 

Lexus scoort in de Verenigde Staten de hoogste betrouwbaarheid van alle merken. Het is het achtste achtereenvolgende jaar dat Lexus de toppositie behaalt. Porsche en Toyota staan op een gedeelde tweede plaats en Chevrolet en Buick maken de top vijf compleet. De meest betrouwbare auto is volgens JD Power de Porsche 911.

Het Amerikaanse instituut ondervroeg voor het onderzoek honderd eigenaren per type auto van drie jaar oud. In totaal werden 32.952 automobilisten ondervraagd over auto's uit 2016. JD Power onderzoekt 177 problemen in acht voertuigcategorieën. Het gehele rapport is hier te vinden.

Benieuwd wat een drie jaar oude Lexus, Porsche of Toyota kost? Kijk voor het actuele aanbod op AutoTrack

Volledig scherm
© JD Power