Tesla-topman Elon Musk en de Duitse CDU-politicus Armin Laschet tijdens een bezoek aan de Tesla-fabriek in aanbouw in Grünheide in augustus.
Volledig scherm
Tesla-topman Elon Musk en de Duitse CDU-politicus Armin Laschet tijdens een bezoek aan de Tesla-fabriek in aanbouw in Grünheide in augustus. © REUTERS

Duitse krant: 1,1 miljard euro Duitse subsidie voor Tesla

Autoproducent Tesla krijgt van Duitsland een subsidie van ruim 1,1 miljard euro voor de realisatie van zijn accucellenfabriek in Grünheide nabij Berlijn. Het geld komt uit een pot geld van in totaal 2,9 miljard euro die de Duitse regering apart heeft gezet ter ondersteuning van accuprojecten in het land, schrijft de Duitse krant Der Tagesspiegel, zonder daarbij aan te geven waar de informatie vandaan komt.

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?