Volledig scherm
© Porsche

Eén stoel, geen interieur maar wel airco in € 459.000 kostende Porsche

Op basis van de niet zo lang geleden voorgestelde Porsche 911 GT3 RS  introduceert Porsche nu de 911R, een circuitversie van deze sportwagen. Met zijn prijs van 459.000 euro is het geen koopje.

De prijs is vooral fors omdat je met deze auto geen meter op de openbare weg mag rijden. Het is een model dat uitsluitend geschikt is voor circuitgebruik. De verklaring voor het riante prijskaartje moet vooral worden gezocht in de met koolstofvezel versterkte panelen voor het dak, de motorkap, de zijpanelen en deuren. Ook in de constructie is veel carbon gebruikt.

Volledig scherm
© Porsche

Met airco

Eén van de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van zijn voorganger betreft de toevoeging van airconditioning. Vooral tijdens lange wedstrijden is het comfort van de bestuurder immers van belang voor optimale prestaties, zo redeneert men bij Porsche.

Volledig scherm
© Porsche

Aan de atmosferische 4-liter zescilinder motor wijzigde ten aanzien van de straatversie nauwelijks iets. Een sequentiële zesbak stuurt de nu 550 paardenkrachten naar de achterwielen. De brandstoftank is vergroot naar 120 liter. De verkoop van dit racemonster start in december.

Volledig scherm
© Porsche