Volledig scherm
VW ID. Space Vizzion © VW

Elektrische stationwagon van VW komt 590 kilometer ver

Op de Autoshow van Los Angeles heeft Volkswagen het doek getrokken van de ID. Space Vizzion. Volgens de fabrikant combineert hij de ruimte van een SUV met het karakter van een sportieve Gran Turismo. Maar je kan dit ook gewoon een stationwagon noemen.

En dat brengt het aantal tot nu toe genoemde varianten van de ID op zeven. Pas in 2021 gaat de stationwagon in productie: de auto die in LA staat is nog een conceptmodel. De VW heeft een lithium-ion batterij van 82 kWh en elektromotoren bij de voor- achteras. In 5,4 seconden sprint hij van 0 naar 100 km/u. Vierwielaandrijving is optioneel. De Space Vizzion kan met opgeladen batterijen  590 kilometer ver rijden (WLTP-norm).

Volledig scherm
VW ID. Space Vizzion © VW
Volledig scherm
VW ID. Space Vizzion © VW
  1. Batterijen voor elektrische auto's binnen een jaar 13 procent goedkoper geworden

    Batterijen voor elektri­sche auto's binnen een jaar 13 procent goedkoper geworden

    Batterijen voor elektrische auto's zijn in een jaar tijd 13 procent goedkoper geworden. Dat blijkt uit de Battery Price Survey 2019 van Bloomberg New Energy Finance (BNEF). De gemiddelde prijzen van accupakketten zijn gedaald tot 156 dollar per kWh. Dat is ruim 13 procent lager in vergelijking met 2018. BNEF verwacht dat de prijsdaling aan zal houden en dat tegen 2023 mogelijk een prijs van 100 dollar per kWh zal worden bereikt.