Volledig scherm
Vorige maand baarde Elon Musk opzien door in een liveshow op internet een joint te roken. © -

Elon Musk maakt 1-aprilgrap waar: hij gaat Teslaquila distilleren

VIDEOTesla-baas Elon Musk belooft dat er binnenkort daadwerkelijk een likeur genaamd Teslaquila op de markt komt. Daarmee zou een eerdere 1-aprilgrap waarheid worden. 

De merknaam Teslaquila is inmiddels al vastgelegd, met daarbij de intentie om deze te gebruiken. Dat betekent concreet dat het product nog wel moet worden gemaakt.
Teslaquila wordt in het bericht als een agavelikeur beschreven. Musk plaatse op Twitter een afbeelding van hoe de fles van de likeur er grofweg uit zal komen te zien.
In april postte Musk een tweet waarin hij meldde dat de maker van elektrische auto's op een faillissement afstevende. Musk was daarbij volgens het bericht en de foto bedwelmd gevonden. Hij lag uitgeteld tegen een Tesla Model 3 en was omgeven door flessen met Teslaquila.
De dag daarop verloor Tesla dik 5 procent aan beurswaarde, omdat klaarblijkelijk niet iedereen de grap had begrepen.

Musk baarde vorige maand opzien door op beeld wiet te roken en whisky te drinken:

  1. Ongeluk met een zelfrijdende auto: wie is er verantwoordelijk?
    Video

    Ongeluk met een zelfrijden­de auto: wie is er verantwoor­de­lijk?

    Nooit meer zelf sturen én een verkeer zonder ongelukken! Het ideaal van de zelfrijdende auto klinkt als twee futuristische vliegen in één klap. Google, Tesla en Uber zijn afzonderlijk experimenten gestart om dit te realiseren. De grote vraag is: wie is verantwoordelijk als een zelfrijdende auto een ongeluk maakt? Chauffeur, monteur of auto? Dr. Merel Noorman (Tilburg University) geeft antwoord in een nieuw college van Universiteit van Nederland*.