Volledig scherm

Fiat-werknemers woedend om mogelijke komst Ronaldo naar Juventus

De mogelijke komst van Cristiano Ronaldo naar Juventus wordt verafschuwd door werknemers van Fiat. Met de transfer is een bedrag van € 100 miljoen gemoeid en dat terwijl zij al tien jaar lang geen loonsverhoging hebben gekregen.

De Italiaanse autofabrikant bezit momenteel 29,18 procent van de Agnelli-familiebedrijven, die op hun beurt 63,77 procent van Juventus bezitten. Dus toen bekend werd dat Fiat aanbood om Ronaldo's jaarlijkse salaris van € 30 miljoen te betalen, viel dat bijzonder slecht bij de werknemers van het bedrijf.

Volgens Sport Mediaset heeft Fiat zelfs aangeboden om Ronaldo in te zetten als merkambassadeur. ,,Het is een schande'', zegt Gerardo Giannone, arbeider bij de Fiat-fabriek van Pomigliano D'Arco bij Napoli AS. ,,Fiat-werknemers hebben al 10 jaar geen loonsverhoging gehad. Met het salaris van Cristiano kunnen we elke werknemer een extra € 200 per maand geven. We hebben het afgelopen decennium 10,7 procent inflatie gehad, dat is nooit gecompenseerd. Maar Fiat besteedt 126 miljoen euro per jaar aan sponsoring, waarvan 26,5 miljoen voor Juventus."

Als Juventus en Fiat erin slagen om de transfersom van € 100 miljoen te betalen, samen met nog eens € 120 miljoen aan salaris de komende vier jaar, zal dit neerkomen op een investering van € 220 miljoen. Wanneer de deal doorgaat, zal dit begrijpelijkerwijs niet goed vallen bij de noodlijdende Fiat-werknemers. Vooral niet als ze het luxueuze herenhuis van 1000 vierkante meter zien, dat de Portugese voetbalster naar verluidt al heeft gehuurd in Turijn.