Volledig scherm
© Julien's Auctions

Ford Thunderbird van Marilyn Monroe moet 550.000 dollar opbrengen

Een zwarte Ford Thunderbird convertible die ooit toebehoorde aan Marilyn Monroe wordt volgende maand geveild in de Verenigde Staten. De auto moet naar schatting tussen de drie en vijf ton opbrengen. 

Marilyn Monroe kreeg de auto als kerstcadeau van haar zakenpartner en fotograaf Milton Greene. De wagen is ook gebruikt toen ze in 1956 in het huwelijksbootje stapte met toneelschrijver Arthur Miller. In 1962 heeft ze de auto van de hand gedaan, net voordat ze aan een overdosis stierf.

Volledig scherm
© Julien's Auctions

De auto heeft een soft- en een hardtop en is voorzien van een 225 pk sterke V8. De auto is compleet gerestaureerd door Prestige Thunderbird Inc. in Santa Fe Springs, Californië. De auto wordt op 17 november geveild door Julien’s Auctions in Beverly Hills. Er kan ook online geboden worden.

Volledig scherm
© Julien's Auctions

Andere roemruchte wagens die het icoon uit de jaren 50 bezat: een Cadillac Eldorado convertible, die ze kreeg van haar echtgenoot Joe DiMaggio met wie ze van 1954 tot 1955 getrouwd was. En een Chrysler 300 convertible uit 1962.

  1. Ongeluk met een zelfrijdende auto: wie is er verantwoordelijk?
    Video

    Ongeluk met een zelfrijden­de auto: wie is er verantwoor­de­lijk?

    Nooit meer zelf sturen én een verkeer zonder ongelukken! Het ideaal van de zelfrijdende auto klinkt als twee futuristische vliegen in één klap. Google, Tesla en Uber zijn afzonderlijk experimenten gestart om dit te realiseren. De grote vraag is: wie is verantwoordelijk als een zelfrijdende auto een ongeluk maakt? Chauffeur, monteur of auto? Dr. Merel Noorman (Tilburg University) geeft antwoord in een nieuw college van Universiteit van Nederland*.