Flitspalen in Duitsland
Volledig scherm
Flitspalen in Duitsland © DPA

Hardrijder mogelijk vrijuit doordat flitspaal niet werkt boven 250 km/u

Een man uit Tsjechië gaat mogelijk vrijuit nadat hij met een snelheid van meer dan 250 kilometer per uur werd geflitst in Duitsland. De maximumsnelheid ter plaatse was 100 km/u, maar de flitspaal registreert boven de 250 km/u geen snelheid.

Het voorval vond plaats in het Beierse district Straubing-Bogen, zo meldt de politie van Deggendorf in een persbericht. Het incident vond plaats om 23.15 uur bij de Duitse plaats Ascha. Volgens de politie is het geflitste voertuig een supersnelle VW Golf met Tsjechisch kenteken. Ondanks de hoge snelheid van de bestuurder was de bestuurder op de foto goed te herkennen. 

Getuigenoproep

Het probleem is dat er geen snelheid geregistreerd staat bij de overtreding. Daardoor is het wellicht lastig om hem te vervolgen. Volgens de politie hangt de man een boete van 1200 euro boven het hoofd, maar de agenten zijn voor verdere vervolging afhankelijk van getuigen en roept omstanders dan ook op om zich te melden. Dit ondanks de foto waar de man goed herkenbaar op staat.

  1. Consumentenbond wil Volkswagen alsnog aanpakken voor sjoemelsoftware-schandaal

    Consumen­ten­bond wil Volkswagen alsnog aanpakken voor sjoemel­soft­wa­re-schan­daal

    In samenwerking met de Consumentenbond brengt de Volkswagen Group Diesel Efficiency Stichting (VGDES) volgende maand de eerste dagvaarding uit in een aantal individuele proefprocedures tegen Volkswagen vanwege de sjoemeldiesel-affaire. De organisaties zien zich daarbij gesteund door de recente uitspraak van de hoogste Duitse rechter, die oordeelde dat kopers van sjoemeldiesels recht hebben op teruggave van een deel van het aankoopbedrag.