Volledig scherm
© Shutterstock

Hoe maak ik het stoffen dak van mijn cabrio schoon?

Vraag & AntwoordNu de voorjaarszon weer gaat schijnen, heb ik mijn cabrio tevoorschijn gehaald. De stoffen kap is nogal vuil. Moet ik bij het schoonmaken daarvan nog ergens op letten? -N. van Buren

Zeker als het een wat oudere auto is, is wassen met de hand verstandiger dan een wasstraat. Een zachte borstel kan al veel doen, eventueel in combinatie met koud water. Het laatste is belangrijk omdat warm water de beschermende, geïmpregneerde laag van het dak kan aantasten. Om die reden moet u ook oppassen met het soort reinigingsmiddel. Er zijn speciale middelen te koop. Tot slot: voorkom schimmel door een nog vochtig dak niet samen te vouwen.

Autospecialist Niek Schenk beantwoordt lezersvragen. Mail uw vraag naar Niek Schenk.

Meer vragen en antwoorden vindt u in ons dossier.

  1. Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou
    Oproep

    Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou

    Veel ouderen staan voor de uitdaging. Voor sommigen is t appeltje eitje maar veel ouderen geeft het stress. Want niemand wil z’n auto, zelfstandigheid en vrijheid kwijt. Wij zijn op zoek naar oudere mensen die net hun rijexamen hebben afgelegd, al dan niet met goed gevolg of ouderen die binnenkort op moeten. Wilt u met ons (Magazine) praten en mogen we u fotograferen? Meld u dan mét telefoonnummer op magazine@dpgmedia.nl.