Volledig scherm
© pr-foto

Hoe stap je over een vangrail met zonnefolie?

Vraag & AntwoordAutospecialist Niek Schenk beantwoordt lezersvragen. Mail uw vraag naar Niek Schenk.

Ik las laatst dat er langs de provinciale weg bij Heerhugowaard 72 meter zonnefolie op de vangrail is geplaatst. Maar waar moet ik dan heen als er iets gebeurt? Nu kan ik tussen of achter de vangrail staan, maar met die folie niet. Dit lijkt mij toch wel erg gevaarlijk.

- Fam. R. Snel

Het betreft een proef van TNO. De stroom gaat nu nog naar het elektriciteitsnet, maar kan in de toekomst ook voor de wegverlichting worden gebruikt. De folie is tussen de 37 en 50 centimeter breed. Ik kan mij dus voorstellen dat je er in geval van nood overheen stapt of er op stapt om aan de andere kant van de vangrail te komen. U hebt helemaal gelijk: dat is belangrijk. We mogen ervan uitgaan dat TNO ook hier onderzoek naar doet.

Meer vragen en antwoorden vindt u in ons dossier.

  1. Rus stunt met achteruit racende Lada. En Elon Musk vindt dat ‘geweldig’
    Video

    Rus stunt met achteruit racende Lada. En Elon Musk vindt dat ‘geweldig’

    Het is inmiddels een hit op YouTube: een Lada die met extreem hoge snelheid achteruit lijkt te rijden. Het is echter schijn, want een Russische tiener keerde simpelweg het koetswerk van zijn oude roestbak om, waardoor de bestuurder gewoon de ervaring heeft dat hij vooruit rijdt. De stuntrijder, Sergei Artushchenko, vroeg via social media om een reactie van Elon Musk, de topman van Tesla. En die reageerde vervolgens in het Russisch met één woord: ‘Geweldig’.