Volledig scherm
© Shutterstock

Is band voor alle seizoenen een verstandige keus?

Vraag & AntwoordWij gaan nooit met de auto op wintersport, maar rijden in de winter soms wel het land in. Is het een idee om een vierseizoenenband te overwegen? -Cees Boone

Een goede vierseizoenenband vind ik een verstandige keuze. Het Nederlandse klimaat is grillig en door de grote en zeer frequent optredende verschillen in het weer en de temperatuur loop je in de winter te vaak het risico dat winterbanden slechter presteren dan zomerbanden. De vierseizoenenband is daarom een mooi compromis. Bovendien heb je daarmee geen last van het onhandige wisselen én telkens weer opslaan van autobanden.

Autospecialist Niek Schenk beantwoordt lezersvragen. Mail uw vraag naar Niek Schenk.

Meer vragen en antwoorden vindt u in ons dossier.

  1. 2 miljoen euro over? Dan kan deze elektrische Ferrari-concurrent van jou zijn

    2 miljoen euro over? Dan kan deze elektri­sche Ferrari-concurrent van jou zijn

    In 2020 staat hij te glimmen in de bijzondere showroom van Louwman Exclusive langs de A2 bij Utrecht: de Pininfarina Battista. Van deze nieuwe, volledig elektrische supersportwagen uit Italië worden niet meer dan 150 stuks geproduceerd, waarvan er maximaal 50 naar Europa komen. Ook in Nederland is hij vanaf nu te bestellen, al gaat de Battista bij ons – exclusief belastingen – minimaal twee miljoen euro kosten.