Jan Ooms tussen zijn Volvo's.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Ooms tussen zijn Volvo's. © Daniella van Bergen

Jan bestaat even lang als zijn liefde voor Volvo en heeft er acht: ‘Beige 121 Amazon is voor dagelijks gebruik’

Mijn AllessieJan Ooms is in januari niet zomaar jarig, maar beleeft dan ook zijn 75-jarig Volvo-jubileum. Zijn vader werkte bij Volvo in Den Haag en het gezin Ooms woonde boven die zaak. Vanaf zijn 50ste sleutelt hij aan de Zweedse auto’s in zijn eigen garage. Zelf heeft hij er acht, ‘besmet’ als hij is.

 1. ‘Saab is nog steeds geen coole wagen, maar door zijn lelijkheid vind ik ’m nu mooi’
  PREMIUM
  Mijn Allessie

  ‘Saab is nog steeds geen coole wagen, maar door zijn lelijkheid vind ik ’m nu mooi’

  Als kind vond Maarten van Buuren (44) de Saab 96 van zijn moeder spuuglelijk. Daar dacht zij héél anders over. De mosgroene maar aftakelende Zweed was haar favoriet en mocht nooit meer weg. In een loods van de familie stond-ie zeker vijfentwintig jaar weg te kwijnen. Totdat ze bijna 70 werd en haar zoon een origineel cadeau bedacht. Wij spraken hem voor de rubriek Mijn Allessie.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  1

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?