Volledig scherm
© DesignBoom

Kunstenaar bouwt auto om tot pizza-oven

Meestal als je denkt aan het aanpassen van een auto, gaat het om het verbeteren van de motor of het uiterlijk. Maar de Franse kunstenaar Benedetto Bufalino ziet dat anders. Meer in de trant van 'wat nou als ik deze auto in een pizza-oven verander'.

Het is niet de eerste keer dat hij een auto verandert in iets wat auto's normaal gesproken niet doen. In oktober 2017 liet hij zien dat auto's verlichtingsstukken kunnen zijn, buitenstoelen of zelfs een tennisbaan. Ook veranderde hij een auto in een jacuzzi en transformeerde een politieauto tot een kippenhok.

Volledig scherm
© DesignBoom

Nu besloot Bufalino dat een auto een pizza-oven moest zijn. Hij sloopte de ramen van een oude Ford Mondeo eruit en verwisselde die voor metalen panelen. Vervolgens verwijderde hij alle onnodige spullen, zoals het stuur en de stoelen. Maar omdat je niet zomaar een vuur kunt stoken in een auto, zelfs niet zonder interieur, gebruikte hij een geïmproviseerde stenen plank die de hoge temperaturen aankan. De rijdende pizza-oven maakt deel uit van de Franse Culturele Kunstvereniging 2Angles.

Volledig scherm
© DesignBoom