De sfeer zit er goed in tijdens de Barreldag in Maasdijk, afgelopen weekend.
Volledig scherm
PREMIUM
De sfeer zit er goed in tijdens de Barreldag in Maasdijk, afgelopen weekend. © Daniella van Bergen

Liefde voor auto’s houdt Barrelaars bij elkaar: ‘De één heeft er een van 100 euro, de ander van een miljoen’

Autoliefhebber Hans Voskamp (75) miste een oldtimerclub in het Westland, dus riep hij andere liefhebbers op in de lokale krant. Binnen mum van tijd verzamelde hij zo’n veertig enthousiastelingen. Nu heeft de Westlandse Oldtimer Club Het Barrel een ledenbestand van 150 man en viert het vijftien jaar aan dolle ritten door het hele land én de bijbehorende gezelligheid.

 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?
 2. Dit zijn de beste vouwfietsen
  Fietstest 2023

  Dit zijn de beste vouwfiet­sen

  Ingenieus in te klappen, en vaak rijden ze nog soepel ook: e-vouwfietsen. Fabrikanten proberen ze steeds lichter te maken, want je moet ze de auto of de trein in kunnen tillen. Lastige taak, want een accu alleen al is best zwaar. Soms zijn deze fietsen dan ook nog niet geschikt voor intensief - bijvoorbeeld dagelijks - gebruik. Maar vaak ook wel. Hieronder introduceren we ook dé onafhankelijke autoriteit op het gebied van e-bikes: Kees Bakker, alias TestKees, consumentenvoorlichter van de Fietserbond. Zijn reviews staan bij de keurmerken Best getest en Beste Koop. Tester Arjen van Stel, die jaarlijks op de hoogte probeert te blijven van de ontwikkelingen, probeerde eens zo’n vouwfiets.