Het logo van Mercedes op een bedrijfspand.
Volledig scherm
Het logo van Mercedes op een bedrijfspand. © Reuters

Massaontslag Mercedes-Benz, 380 banen weg in Maastricht

UPDATEAutomaker Mercedes-Benz ontslaat 380 van de 1300 personeelsleden bij het klantservicecentrum in Maastricht. Het werk wordt verplaatst naar een callcenter in Griekenland.

 1. Motor wordt weer uit de schuur gehaald na winterstop: hier moet je op letten als je in de lente gaat toeren
  PREMIUM

  Motor wordt weer uit de schuur gehaald na winterstop: hier moet je op letten als je in de lente gaat toeren

  Hardrijden op je motorfiets op de Lekdijk of welke andere mooie route in het Groene Hart dan ook? Kom daar niet mee aan bij Piet Hofman (65) uit Gouda. ,,Waarom zou je? Oké, als je een snelheidsduivel bent, maar als echte motorrijder heb je daar niets aan. Je geniet niet van het landschap en je kunt niet vloeiend door de bochten gaan. Als motorrijder wil je toch genieten?’’
  Schoonhoven, Boskoop, Mijdrecht, Gouda, Woerdense Verlaat, Woerden
 2. Occasionkoper blijft vooral zoeken naar benzineauto's

  Occasionko­per blijft vooral zoeken naar benzineau­to's

  Bijna twee derde van de consumenten die online een occasion zoeken, kiest nog steeds voor een auto met benzinemotor. Dat blijkt uit onderzoekscijfers van de grote occasionplatforms Gaspedaal.nl en AutoTrack. De vraag naar tweedehands elektrische modellen neemt intussen af. De populariteit van elektrische auto’s op deze occasionsites bevindt zich nu op het laagste punt sinds oktober 2021. Tegelijkertijd laat de vraag naar hybrides wél een stijging zien.