Volledig scherm
Ford Expedition Platinum © Ford

Mega-SUV's krijgen transportbanden voor bagage en boodschappen

Ford heeft een patentaanvraag ingediend voor een uniek idee dat het laden en lossen van een SUV veel eenvoudiger zou kunnen maken: ingebouwde transportbanden.

De rolbanden zijn geïntegreerd in de stoelen op de derde zitrij en worden operationeel wanneer de rugleuningen naar voren worden geklapt. In de beschrijving wordt uitgelegd hoe het systeem nuttig zou kunnen zijn in de steeds groter groeiende SUV’s van nu, waardoor het voor eigenaren gemakkelijker wordt om spullen helemaal naar voren te plaatsen vanaf de achterklep.

Volledig scherm
© Ford

Er zijn al andere oplossingen bedacht in het verleden, zoals handmatig uitschuifbare laadvloerbakken, maar geen enkele daarvan heeft hetzelfde effect als de rolband van de kassa bij de supermarkt. Ford heeft nog geen plannen aangekondigd om de transportband in productie te nemen, maar als SUV’s groter blijven worden, is het wellicht ooit noodzakelijk. 

Volledig scherm
BMW X7 © BMW

Deze week werd bekend dat ook in Nederland steeds vaker wordt gekozen voor grote SUV's. Waar een merk als BMW tot voor kort de reusachtige X5 als topmodel had op SUV-gebied, is er nu al een X7 en komt er naar verluidt zelfs een X8. Ook andere merken werken aan XXL-SUV's. Kortom: zet de lopende band voor de lopende banden maar aan.