Megaboete Duitser voor opsteken middelvinger naar agenten in flitsauto
Een inwoner van de Duitse plaats Ratingen kreeg een snelheidsboete van 20 euro toen hij werd geflitst. Helaas voor hem registreerde de camera-auto van de politie ook zijn opgestoken middelvinger.
De man werd in januari 2020 geflitst. Hij reed ‘slechts’ 10 km/u te snel, maar toen agenten zagen dat hij zijn middelvinger naar hen opstak, dienden ze een klacht in wegens belediging. De rechtbank van Ratingen ging daarin mee en veroordeelde de chauffeur tot een boete van 1200 euro. Daarmee vermenigvuldigde de rechter het boetegeld van de overtreder met een factor zestig.
De politie greep de foto deze week aan om te wijzen op het gebrek aan respect voor politieagenten, reddingswerkers en brandweerlieden. ,,Wij vinden dat iedereen respect verdient. Niet alleen politieagenten, maar ook onze medewerkers bij de snelheidsmetingen”, zo staat in een Facebookbericht van de politie. De politie klaagt in hetzelfde bericht over beschadigde radarmeetapparatuur en automobilisten die ruzie zoeken met controlerende collega’s en hen soms fysiek aanvallen en verwonden.
Maximaal 11.000 euro boete
In april 2020 werd een chauffeur in het Duitse Oberfranken ook al zwaar beboet voor het opsteken van zijn middelvinger naar agenten. Hij reed met zijn BMW 11 km/u te hard, maar dankzij zijn beledigende gebaar moest hij eveneens voor de rechter verschijnen. Ook in deze zaak achtte de rechtbank de belediging bewezen. De man kreeg een boete van 1500 euro en een rijverbod van een maand.
In Nederland wordt voor het beledigen van een ambtenaar in functie al snel een boete van 600 euro opgelegd. De maximumstraf is echter 6 maanden, of een boete die kan oplopen tot 8300 euro. Bij het aantasten van de eer of goede naam van een politieambtenaar, kan de straf met een derde worden verhoogd naar 8 maanden of globaal 11.000 euro boete.
Bekijk onze meest bekeken nieuwsvideo’s in onderstaande playlist:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Waarom je nooit je middelvinger moet opsteken naar een Duitse flitsagent
-
Bijna 1000 kilometer file door Hemelvaartsweekend, ook later in het weekend files
De avondspits was woensdag zeer druk. Rijkswaterstaat waarschuwde daar al voor, omdat veel mensen vroeg naar huis gaan voor een verlengd hemelvaartweekend. De ANWB meldde iets voor 17.30 uur meer dan 1000 kilometer file. -
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
Harmen Visser (28) uit Eindhoven heeft twee verschillende energiecontracten omdat dit voor hem voordeliger is. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
PREMIUM
Subsidie om je huis te verduurzamen? Super lastig. Met deze tips lukt het hopelijk wel
Een op de drie huiseigenaren krijgt het niet voor elkaar subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van de eigen woning. Het hele aanvraagproces voor de Investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE) is voor veel huiseigenaren onbegrijpelijk, ontoegankelijk en zeer tijdrovend. Met deze tips wordt het iets eenvoudiger. -
‘Elektrische auto verbruikt tot 600 euro per jaar in stilstand’ en zo kun je dit vermijden
Bij de aanschaf van een elektrische auto kijken kopers vooral naar het aankoopbedrag en het gemiddelde verbruik tijdens het rijden. Maar ook als elektrische auto's stilstaan, verbruiken ze aardig wat energie. Uit onderzoek van energiestart-up Re.alto blijkt dat die kosten aardig kunnen oplopen.
-
Getest: Dit is de beste wasmachine voor grotere huishoudens
-
-
-
Zo lang mag je caravan of camper voor de deur geparkeerd staan
Het vakantieseizoen is in aantocht. Dat betekent dat de caravan of camper weer van stal wordt gehaald voor het nodige poets-, reparatie- en inpakwerk. Maar hoe lang mag het ding eigenlijk in de straat staan? -
PREMIUM
Tolgeld, vignetten en boetes: wat je moet weten voor je trip naar het buitenland
Tolvignetten kun je meestal wel kopen bij tankstations vlak voor de grensovergang bij het betreffende land. Maar als je dan niet hoeft te tanken, sta je wel in de rij bij de kassa. Beter koop je ze vooraf. Dat kan ook geld schelen.