Porsche Taycan op de Nordschleife van de Nürburgring
Volledig scherm
Porsche Taycan op de Nordschleife van de Nürburgring © Porsche

Misleidt Porsche Elon Musk bij nieuw hoofdstuk in snelheidsrace?

Porsche heeft met zijn recordrit op de Nordschleife waarschijnlijk niet het achterste van zijn tong laten zien. De snelle tijd van 7:42 werd verreden met een Taycan Turbo. De vraag is dus: welke tijd haalt Porsche met een Taycan Turbo S?

Heeft Porsche expres een relatief slappe recordtijd neergezet op de Nordschleife van de Nürburgring om Tesla zand in de ogen te strooien? Het lijkt er wel op nu Stefan Weckbach, adjunct-chef van de Taycan-productlijn, aan het Amerikaanse blad Car and Driver heeft onthuld dat het record van 7:42 is gevestigd met een Taycan Turbo in plaats van de krachtiger Taycan Turbo S.

Op de vraag of Porsche ook met de Turbo S op de Nordschleife heeft gereden en wat voor rondetijd de Turbo S zou kunnen halen, gaf Weckbach geen antwoord, aldus Car and Driver. De kans is groot dat Porsche wist dat Elon Musk een auto naar de Nordschleife zou sturen en daarop anticipeerde. Gisteren werd bekend dat deze Model S - een prototype met drie motoren - waarschijnlijk 20 seconden sneller is dan de Taycan op het Duitse circuit. Dit zou blijken uit handmatige metingen van omstanders langs de baan.

Boze tongen beweren dat Porsche de tijd van 7:42 heeft gecommuniceerd om Tesla uit de tent te kokken. Wanneer het Duitse merk dan na de triomf van Tesla alsnog met een snellere tijd op de proppen komt van de Taycan Turbo S, zou dat een geweldige stunt zijn voor het Duitse merk. In theorie is het mogelijk, maar het kan ook zijn dat de 750 pk sterke Turbo S helemaal niet sneller is dan de 670 pk sterke Turbo. Het extra vermogen is namelijk beperkt voorhanden en de Turbo S is iets zwaarder. Kortom: wordt vervolgd.

  1. ‘Heeft mijn Porsche een computerfout en moet ik dat accepteren?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Heeft mijn Porsche een computer­fout en moet ik dat accepteren?’

    ,,Bij de aflevering van mijn Porsche Macan (2,0 liter viercilinder) meldde de boordcomputer dat ik 17.000 km of een jaar met de olie kon doen, terwijl de documentatie 30.000 km of 2 jaar voorschrijft. Het wordt door een sensor en de computer bepaald, zegt mijn dealer. Dat is niet waar: elke keer staat er weer 17.000 km of 1 jaar. Ik denk dat die computer verkeerd is geprogrammeerd. Dat kost mij elk jaar 400 euro aan olie. Moet ik dit zomaar accepteren?”, vraagt lezer Paul Pardon.