Volledig scherm
© AD

Motor in nieuwe auto van Max Verstappen 'slechts' 700 pk sterk

Coureur Max Verstappen is qua sponsoring weliswaar verbonden aan automerk Aston Martin, maar het staat hem qua auto's vrij om te kopen wat hij wil. Kennelijk wilde Max graag een 911 GT2 RS.

Dat blijkt althans uit beelden die voor de race in Canada werden gemaakt. Daar was namelijk te horen hoe Max Verstappen - die kennelijk de camera niet had opgemerkt - in het Nederlands aan Nico Hülkenberg vraagt of diens nieuwe Porsche 911 GT2 RS al afgeleverd is. Nico zegt dat het over enkele weken zover is, waarop Max antwoordt dat hij die van hem vorige week heeft gekregen. 

Volledig scherm
© Porsche

Max vertelt op de beelden dat hij een grijs exemplaar heeft gekocht en laat Nico vervolgens beelden zien van zijn nieuwe bolide. In Monaco is het gelukkig meestal droog, want bij regenval verandert de 700 pk sterke, achterwielaangedreven auto in een gevaarlijk monster door de semi-slick banden. Wanneer het droog is, kleven ze aan het wegdek, maar bij regen valt er weinig mee te beginnen, zoals wij zelf eerder ervoeren tijdens een testrit met deze auto in Spanje. Eerder al kocht Max een 911 GT3 RS, naar verluidt heeft zijn vader Jos er ook een GT3 RS in de garage staan.

Volledig scherm
© Porsche