Volledig scherm
Audi e-tron GT © Audi

Nederlandse topman zet Audi onder stroom: tien puur elektrische auto's binnen vijf jaar

Volkswagen-dochter Audi is van plan in de komende vijf jaar miljarden euro’s in nieuwe technologie te investeren. Dat zegt de CEO van Audi, de Nederlander Bram Schot.

Audi investeert de komende jaren 14 miljard euro in elektromobiliteit, digitalisering en autonoom rijden. De totale geplande uitgaven voor de komende vijf jaar bedragen ongeveer 40 miljard euro, aldus Audi. ,,We zijn zeer doelgericht op weg naar e-mobiliteit”, zegt Audi's CEO Bram Schot. ,,Met modellen als de zojuist geïntroduceerde e-tron GT conceptcar willen we zorgen dat de vonk opnieuw overslaat tussen Audi en het grote publiek.”

Volledig scherm
Bram Schot, de Nederlandse CEO van Audi © Audi AG

Bram Schot werd aanvankelijk tijdelijk benoemd, maar lijkt voor het einde van het jaar officieel beëdigd te worden als de nieuwe topman van het concern. Volgens hem wil Audi in 2025 ongeveer 20 geëlektrificeerde modellen aanbieden, waarvan de helft met puur elektrische aandrijving. De e-tron, Audi’s eerste volledig elektrische SUV, wordt over twee maanden uitgeleverd. Een eerste rij-impressie met deze 'gamechanger’ van Audi, is morgenavond te vinden op deze plek. 

De Audi e-tron GT op de foto bovenaan dit artikel wordt de eerste echte concurrent van de Tesla Model S. Deze staat naar verwachting in 2021 in de showroom. Moederbedrijf Volkswagen maakte afgelopen maand bekend de komende vijf jaar 70 miljard euro uit te trekken voor de ontwikkeling van elektrische auto’s. Daarmee lijkt de elektrische auto definitief in een stroomversnelling te komen bij de grote autofabrikanten.