Nieuwe James Bond-film gunt Land Rover Defender een rol: de makers geven een voorproefje

Land Rover en de makers van de nieuwe James Bond-film ‘No Time To Die’ geven met een videoclip een voorproefje van een achtervolgingsscène in het nieuwe 007-avontuur. 

EON Productions, de productiemaatschappij van de James Bond-films, en autofabrikant Land Rover hebben een korte video vrijgegeven van hoe het er op de set aan toe gaat. We zien daarin stuntcoördinator Lee Morrison en stuntrijder Jess Hawkins aan het werk. 

No Time To Die is de eerste film waarin de nieuwe Land Rover Defender 110 te zien is. De auto speelt de hoofdrol in een spectaculaire achtervolging. Bij het configureren van de auto's voor de film werkte het ontwerpteam van Land Rover nauw samen met Chris Corbould, special effects and action vehicles supervisor. 

De James Bond-reeks is erg geliefd bij merken als het gaat om ‘product placing’: zij hebben er veel geld voor over om hun product in beeld te brengen. Dat geldt ook voor Jaguar Land Rover, dat al jaren samenwerkt met EON Productions. Het begon in 1983 toen een Range Rover Convertible opdook in de film Octopussy. In de nieuwe film No Time To Die zijn ook de Range Rover Sport SVR, Land Rover Series III en Range Rover Classic te zien. Desondanks blijft een andere Britse auto sinds de allereerste films dé dienstauto van James Bond zelf: een Aston Martin. De 25ste James Bond-film No Time To Die gaat in april 2020 in première.

Volledig scherm
De Land Rover Defender op de set van de nieuwe James Bond-film © JLR
Volledig scherm
Stuntrijder Jess Hawkins en de Land Rover Defender op de set van de nieuwe James Bond-film © JLR
Volledig scherm
Land Rover Defender op de set van de nieuwe James Bond-film © JLR
Volledig scherm
Land Rover Defender op de set van de nieuwe James Bond-film © JLR
Volledig scherm
Land Rover Defender op de set van de nieuwe James Bond-film © JLR
  1. Batterijen voor elektrische auto's binnen een jaar 13 procent goedkoper geworden

    Batterijen voor elektri­sche auto's binnen een jaar 13 procent goedkoper geworden

    Batterijen voor elektrische auto's zijn in een jaar tijd 13 procent goedkoper geworden. Dat blijkt uit de Battery Price Survey 2019 van Bloomberg New Energy Finance (BNEF). De gemiddelde prijzen van accupakketten zijn gedaald tot 156 dollar per kWh. Dat is ruim 13 procent lager in vergelijking met 2018. BNEF verwacht dat de prijsdaling aan zal houden en dat tegen 2023 mogelijk een prijs van 100 dollar per kWh zal worden bereikt.
  2. Automobilist vlucht met 240 km/u voor de politie, maar komt vervolgens met een lege tank te staan

    Automobi­list vlucht met 240 km/u voor de politie, maar komt vervolgens met een lege tank te staan

    Wie het laatst lacht lacht het best, zullen agenten van Franse politie hebben gedacht toen zij de bestuurder van een bliksemsnelle Mercedes AMG staande willen houden. De bestuurder ging er vandoor met een snelheid van 240 km/u, en voor even hadden de agenten het nakijken. Totdat de snelheidsduivel even verderop zonder benzine kwam te staan. Zijn auto werd onmiddellijk in beslag genomen.