Volledig scherm
Google Maps leid je straks langs goed verlichte wegen, als je dat wil © anp

‘Nieuwe optie Google Maps: navigeren via goed verlichte wegen’

Google lijkt van plan een nieuwe manier van navigeren toe te voegen aan Google Maps. Gebruikers kunnen er straks voor kiezen om hun route te plannen via goed verlichte wegen, bijvoorbeeld als zij ‘s nachts veilig naar huis willen lopen of omdat zij als automobilist moeite hebben met slecht verlichte wegen.

De internetgigant heeft de nieuwe functionaliteit nog niet openbaar gemaakt, maar software-ontwikkelaars verbonden aan het platform XDA Developers vonden verwijzingen in de broncode van Google Maps. Deze zitten in de bètaversie van Maps 10.31.0, waarbij een aantal ‘strings’ verwijzen naar navigeren via goed verlichte wegen. Er zijn echter nog geen screenshots beschikbaar van hoe dit eruit komt te zien.

Op basis van de gevonden broncode kunnen gebruikers via een met gele kleur aangeduide route voor een goed verlichte weg kiezen. Ook de mate van verlichting lijkt in de software aanwezig te zijn. Verder geeft Maps het aan als er geen informatie over de verlichting aanwezig is.

Omdat Google zelf nog geen informatie heeft losgelaten over de nieuwe functie, is nog onduidelijk wanneer deze voor gebruikers beschikbaar komt. Ook is niet bekend of meteen in alle landen en regio’s de informatie over de mate van straatverlichting in de applicatie wordt ingevoerd.

Volg elke dag het laatste nieuws van onze autoredactie via Facebook en Twitter. Of schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief Auto 

  1. Waarom moeten elektrische auto’s zo snel zijn?
    VRAAG & ANTWOORD

    Waarom moeten elektri­sche auto’s zo snel zijn?

    Elektrische, emissievrije auto’s zijn een zegen voor het milieu, maar door hun hoge gewicht en grote vermogen kunnen ze meer schade bij een ongeval aanrichten. Wanneer de tweedehandsjes straks in handen komen van jongelui die nu snelle, oudere BMW’s, Audi's en GTI’s rijden, voorzie ik meer verkeersslachtoffers. Is daar onderzoek naar gedaan? Waarom zetten fabrikanten niet meer in op zuinigheid en minder op sprintvermogen? –Erik Stoutjesdijk