Volledig scherm
Volvo S60 © Volvo

Nieuwe Volvo S60 heeft geen last van president Trump

De Volvo S60 sedan is het eerste model uit een nieuwe fabriek van Volvo in de Verenigde Staten. Hiermee ontkomt Volvo aan de tirades en dreigende importheffingen van president Donald Trump, voor wie Europese importauto's een doorn in het oog zijn.

Volvo Cars noemt de nieuwe S60 zelf een sportsedan. Het is de allereerste in Amerika geproduceerde Volvo. De nieuwe fabriek in Charleston, South Carolina, is vandaag officieel geopend. ,,De nieuwe Volvo S60 is een van de spannendste Volvo’s die we ooit gebouwd hebben”, zegt Håkan Samuelsson, CEO van Volvo Cars. ,,Het is een pure rijdersauto waarmee we een heel sterk aanbod hebben op de sedanmarkt. En dit biedt ons nog meer mogelijkheden om te groeien.”

De Volvo S60 is tevens de eerste Volvo die niet met een dieselmotor leverbaar is. De fabrikant wil zich meer gaan richten op elektrische aandrijflijnen. Vanaf 2019 moeten alle nieuwe modellen op een of andere manier elektrisch zijn, hetzij als (plug-in) hybride, hetzij als volledig elektrisch model.

De nieuwe S60 deelt zijn technische basis met de eerder dit jaar geïntroduceerde stationwagon V60.

Volledig scherm
Volvo S60 © Volvo
Volledig scherm
Volvo S60 © Volvo