Volledig scherm
© Streetfighter LA

Porsche 911 met Tesla-power: is dit de toekomst van de klassieke auto?

Terwijl de wereld op de Taycan wacht, werkte een Amerikaans tuningbedrijf aan zijn eigen elektrische Porsche. De auto in kwestie is een Porsche 911 Coupé uit 1977, die werd gepresenteerd tijdens de SEMA Show.

De auto is het werk van StreetFighter LA en werd voorzien van een Tesla-elektromotor. Het installeren van de lokaal emissievrije aandrijflijn was volgens de makers eenvoudig, omdat er nauwelijks aanpassingen aan het chassis of de body nodig waren. De elektromotor maakt grotendeels gebruik van de originele ophangpunten van de boxermotor en produceert een indrukwekkende 700 pk.

Volledig scherm
© Streetfighter LA

Details rond het batterijpakket zijn schaars. We weten zelfs niets van het bereik, of hoe snel de auto is van 0-100 km/u. Wel is zeker dat de klassieke 911 ook een brede bodykit heeft gekregen van de Japanse tuner Rauh Welt Begriff, alsmede een verstelbare wielophanging en BBS-wielen. Het interieur van deze 911 is opnieuw bekleed en voorzien van een rolkooi, maar omdat de stoelen geen hoofdsteunen hebben, kan misbruik van het gaspedaal je nekspieren vrij zwaar belasten.

Volledig scherm
© Speedhunters

Het Nederlandse bedrijf Voitures Extravert werkt ook aan een elektrische Porsche 911.

Bron: vierenzestig.nl