Volledig scherm
© Porsche

'Porsche wil snelste ronde aller tijden op de Nürburgring verbreken'

Porsche wil naar verluidt de snelste rondetijd ooit op de Nürburgring aanvallen. Het gaat om een record uit 1983 van 6 minuten en 11 seconden, dat op naam staat van de veel te vroeg overleden Duitse coureur Stefan Bellof.

Het circuit in Duitsland staat bekend om de rondetijden die fabrikanten halen met hun snelste modellen. Een rondje onder de acht minuten is zeer snel op het meer dan 20 kilometer lange circuit met zijn verraderlijke bochten en korte uitloopzones. Het deel waar het om gaat heet de Nordschleife en heeft als bijnaam 'Groene Hel' omdat er zoveel ongelukken gebeuren. Op dit moment staat het record voor personenwagens op naam van de 700 pk sterke Porsche 911 GT2 RS.

Porsche 962 C

Maar er is ook een record voor racewagens en dat is nog eens bijna twee minuten sneller. Porsche denkt volgens Porsche-website vierenzestig.nl een minuut af te kunnen snoepen van de tijd die destijds met een Porsche 962C racewagen werd neergezet. De site baseert zich op geruchten die op gang kwamen toen toeschouwers meermalen een 919-prototype zagen rijden naast de beroemde 956 op het roemruchte circuit in de Duitse Eiffel.

Vijf minuten

De 919 van Le Mans zou flink zijn aangepast om hem een nieuw ronderecord te laten vestigen. Wanneer de recordpoging inderdaad slaagt en er een minuut wordt afgesnoept van de recordtijd, betekent dit dat de 919 het 20 kilometer lange circuit van de Groene Hel zou rijden in een tijd van net iets boven de vijf minuten. Stefan Bellof overleed twee jaar na zijn recordrit tijdens een 1000 kilometer race op het circuit van Spa Francorchamps.

porsche