Volledig scherm
Acteur David Hasselhoff poseerde zondag uitbundig bij de start van de Gumball 3000 rally in Londen © REUTERS

Prins Pieter-Christiaan rijdt mee in beruchte Gumball 3000 rally

Prins Pieter-Christiaan heeft zondag en maandag deelgenomen aan de twintigste editie van de Gumball 3000 rally. Die voert dit jaar van Londen naar Tokio, maar de deelnemers aan de 'rijkenrally' smokkelen wel.

Vanaf Bologna worden de auto's, een bonte mix van moderne vehikels en bijzondere oldtimers, met Emirates Cargo overgevlogen naar Osaka in Japan voor het vervolg van het festijn.

Aan de deelname aan Gumball, dat zondag van start ging bij Covent Garden in het hartje van Londen, hangt naar verluidt een aardig prijskaartje: 65.000 euro. Daar krijg je ook overnachtingen voor en leuke feesten in een sfeervolle omgeving, zoals zondag aan het einde van de rit bij het kasteel van Chantilly in Frankrijk. Maar brandstof en dergelijke zijn voor eigen rekening.

TEKST GAAT VERDER ONDER DE FOTO

Volledig scherm
Prins Pieter-Christiaan © ANP

Pieter-Christiaan deed via Instagram enthousiast verslag van zijn belevenissen met het Nederlandse team Masters of Speed, dat een kloek 'beest' ter beschikking heeft voor de rally: een Mercedes G-500. 'PC' liet zich voor de start fotograferen met David Hasselhoff, die het startsein gaf, en met zijn co-piloot Job Smeltzer, beter bekend als DJ LaFuente.

Vanuit Frankrijk voerde maandag het ruime 900 kilometer lange parcours via Zwitserland naar Milaan. Dinsdag is de af te leggen afstand een stuk korter: iets meer dan 200 kilometer naar Bologna, waarna de deelnemers die ook in Japan rijden, in het vliegtuig stappen.