Volledig scherm
© Bart Hoogveld

Radar Micra slaat vals alarm

Vraag & AntwoordAutospecialist Niek Schenk beantwoordt lezersvragen. Mail uw vraag naar Niek Schenk.

Onze Nissan Micra (2017) stopte onlangs spontaan in de Westerscheldetunnel en later nog eens bij de onderdoorgang van een winkelcentrum. De dealer heeft een nieuwe radar geplaatst. In de Westerscheldetunnel gaat het nu goed, maar bij de onderdoorgang van het winkelcentrum stopte de auto laatst weer. Wij zijn het vertrouwen in de Micra kwijt. Wat adviseert u?

–Walter Lucas

Ik heb Nissan Nederland om opheldering gevraagd. ,,Een eerder probleem met dit systeem is inderdaad met een update verholpen’’, stelt de importeur. ,,In uitzonderlijke gevallen kan het nog gebeuren dat het systeem in een parkeergarage met een laag plafond ingrijpt. Er wordt gewerkt aan een tweede update, die later dit jaar beschikbaar zal zijn.’’ Het is heel vervelend, maar ik zou die update toch nog maar even afwachten.

Meer vragen en antwoorden vindt u in ons dossier.

  1. Ongeluk met een zelfrijdende auto: wie is er verantwoordelijk?
    Video

    Ongeluk met een zelfrijden­de auto: wie is er verantwoor­de­lijk?

    Nooit meer zelf sturen én een verkeer zonder ongelukken! Het ideaal van de zelfrijdende auto klinkt als twee futuristische vliegen in één klap. Google, Tesla en Uber zijn afzonderlijk experimenten gestart om dit te realiseren. De grote vraag is: wie is verantwoordelijk als een zelfrijdende auto een ongeluk maakt? Chauffeur, monteur of auto? Dr. Merel Noorman (Tilburg University) geeft antwoord in een nieuw college van Universiteit van Nederland*.