Links Terence Smit van De Jonge Internationale Berging en Transport. Rechts de zwaar beschadigde auto die door Smit werd gespot in het pikkedonker.
Volledig scherm
PREMIUM
Links Terence Smit van De Jonge Internationale Berging en Transport. Rechts de zwaar beschadigde auto die door Smit werd gespot in het pikkedonker. © Beeldbewerking Tubantia

Terence ontdekt gewonde man in autowrak langs stikdonkere A35: ‘Hij lag in de kofferbak’

Terence Smit (39), chauffeur van een bergingsbedrijf, reed gisteravond iets na elven over de A35 bij Almelo. Het was rustig op de weg. Zelf vervoerde hij een kapotte vrachtwagen van Hardenberg naar Nijmegen. Een routineklusje, normaal gesproken. Maar plots zag hij vanuit zijn ooghoek iets langs de kant van de weg liggen.

  1. Amersfoort gooit gigantisch drukke weg dicht voor feestje: ‘Auto is te dominant, straat is voor iedereen’
    PREMIUM

    Amersfoort gooit gigantisch drukke weg dicht voor feestje: ‘Auto is te dominant, straat is voor iedereen’

    Een cool feestje op één van de drukste wegen van Amersfoort? Dat klinkt in eerste instantie misschien als een bizar plan, maar dat is precies wat er dit weekend gaat gebeuren. Silent disco, rolschaatsen, en optredens: het kan straks allemaal op de Stadsring, waar op doordeweekse dagen 30.000 auto’s overheen razen. ,,We zijn ons te weinig bewust hoeveel ruimte de auto inneemt.”