Tesla onderzoekt ontploffende auto China

videoTesla onderzoekt een video waarop een auto van het merk uit het niets ontploft. De beelden worden veel gedeeld en bekeken op het Chinese sociale medium Weibo.

,,Nadat we op de hoogte zijn gesteld van dit incident in Shanghai hebben we er direct mensen heen gestuurd", laat Tesla weten in een verklaring. ,,We staan in contact met de autoriteiten en proberen zoveel mogelijk informatie te verzamelen." Volgens de autofabrikant is niemand gewond geraakt.
Op de beelden van de bewakingscamera is te zien hoe de Tesla aan de onderkant begint te roken. Enkele seconden later explodeert de auto. De video van de ontploffende auto werd al snel veel bekeken op Weibo. Meer dan vijf miljoen mensen hebben de beelden inmiddels bekeken.

Tesla onderzoekt ontploffende auto China
Volledig scherm
Tesla onderzoekt ontploffende auto China © videostill
Volledig scherm
© REUTERS
  1. Consumentenbond wil Volkswagen alsnog aanpakken voor sjoemelsoftware-schandaal

    Consumen­ten­bond wil Volkswagen alsnog aanpakken voor sjoemel­soft­wa­re-schan­daal

    In samenwerking met de Consumentenbond brengt de Volkswagen Group Diesel Efficiency Stichting (VGDES) volgende maand de eerste dagvaarding uit in een aantal individuele proefprocedures tegen Volkswagen vanwege de sjoemeldiesel-affaire. De organisaties zien zich daarbij gesteund door de recente uitspraak van de hoogste Duitse rechter, die oordeelde dat kopers van sjoemeldiesels recht hebben op teruggave van een deel van het aankoopbedrag.