Volledig scherm
© ANP

Twee keer afrekenen bij de pomp

Vraag & AntwoordAutospecialist Niek Schenk beantwoordt lezersvragen. Mail uw vraag naar Niek Schenk.

In ging onlangs tanken bij een onbemand tankstation. Ik had de hele riedel van pinpas etc. achter de rug, pakte het vulpistool en wachtte tot de standen terug naar nul gingen. Niet dus. Ik heb het vulpistool teruggehangen en nogmaals de hele riedel herhaald, nu voor een ander pompnummer. Daar ging de teller wel terug naar nul. Na het tanken kwam eerst de bon van de niet gebruikte pomp eruit: 0,03 liter en 0,05 euro. Nogmaals een bon gevraagd en toen kreeg ik die van de juiste pomp. Maar beide bedragen bleken van mijn bankrekening afgeschreven. Het geldbedrag had veel hoger kunnen zijn. Wat dan? Je kan niks bewijzen.

- Gerda Stevens

Heel goed dat u ons voor dit risico waarschuwt. Ik zou in elk geval met mijn smartphone foto's maken van de situatie, als bewijs.

Meer vragen en antwoorden vindt u in ons dossier.

  1. In Nederland maken we ook elektrische trucks
    Vraag & Antwoord

    In Nederland maken we ook elektri­sche trucks

    Laatst las ik een artikel over elektrische vrachtwagens waarin - terecht - Tesla en Volvo werden genoemd. Maar wist u dat in het Brabantse Westerhoven het bedrijf E-Trucks Europe al meer dan vijf jaar elektrische vrachtwagens van het zware kaliber maakt? Het gaat hier vooral om huisvuilwagens met een elektromotor, die ook voor waterstof geschikt te maken zijn. Dit Nederlandse bedrijf was de eerste in Europa, wellicht zelfs in de wereld. De trucks rijden al in de gemeenten Breda, Amsterdam en de Groningen. -Wim Firet