De schade aan de Lamborghini Urus is enorm
Volledig scherm
De schade aan de Lamborghini Urus is enorm © Freemantle Police

Veertienjarige crasht tegen Lamborghini Urus met gestolen auto

In Australië is een 14-jarige jongen gearresteerd na een politie-achtervolging. Deze eindigde nadat de jongeman met een gestolen Subaru Forester vol in de flank van een nieuwe Lamborghini Urus ramde. 

De politie in de havenstad Fremantle, Australië voerde dinsdagavond routine-patrouilles uit toen ze bericht kregen dat een gestolen Subaru in de buurt was gezien. Het voertuig, dat was gestolen tijdens een inbraak in een woning een week eerder, werd uiteindelijk gevonden door de agenten op een oprit. 

De Subaru ging er snel vandoor, maar kwam niet ver. Aan het einde van de straat ramde de Subaru vol in de zijkant van de Lamborghini Urus die daar toevallig langsreed. De bestuurder van de Subaru vluchtte, maar werd in de buurt teruggevonden. De politie arresteerde de tiener en beschuldigde hem van het stelen van een motorvoertuig en woninginbraak.

Van de drie voertuigen die beschadigd raakten bij de crash, was de Lamborghini verreweg het duurst. De 651 pk sterke auto, waarvan de Nederlandse vlogger Enzo Knol ook een exemplaar bezit, is in Nederland te koop vanaf € 298.050. Bij de crash in Australië zijn volgens de politie geen gewonden gevallen. 

  1. Consumentenbond wil Volkswagen alsnog aanpakken voor sjoemelsoftware-schandaal

    Consumen­ten­bond wil Volkswagen alsnog aanpakken voor sjoemel­soft­wa­re-schan­daal

    In samenwerking met de Consumentenbond brengt de Volkswagen Group Diesel Efficiency Stichting (VGDES) volgende maand de eerste dagvaarding uit in een aantal individuele proefprocedures tegen Volkswagen vanwege de sjoemeldiesel-affaire. De organisaties zien zich daarbij gesteund door de recente uitspraak van de hoogste Duitse rechter, die oordeelde dat kopers van sjoemeldiesels recht hebben op teruggave van een deel van het aankoopbedrag.