30 kilometer
Volledig scherm
30 kilometer © AD

Veilig Verkeer Nederland wil 30 km/u in alle steden en dorpen als norm

Als het aan Veilig Verkeer Nederland ligt, wordt een maximumsnelheid van 30 km/u de norm in de bebouwde kom en wordt 50 km/u de uitzondering. Nu is het nog andersom. De lagere maximumsnelheid kan volgens de organisatie veel leed voorkomen.

3 reacties

 • Jeroen Lesterhuis

  2 maanden geleden
  Wat een kinderachtige gedachten. De oplossing leegt mijns inziens veel meer in het beter opleiden van eenieder die aan het verkeer deelneemt + het bijscholen van iedereen die al +10 jaar zijn rijbewijs heeft én handhaven op huidige regels. Er rijdt nu al bijna geen mens 30 in dergelijke zones dus dat uitbreiden lijkt me vrij nutteloos. Ook meer aandacht voor veiligheid in tv spotjes. Hadden we vroeger wel, laatste decennia helemaal niet meer. Rijdt fatsoenlijk en houdt je aan de regels.
 • D. van Gaans

  2 maanden geleden
  Nee, gewoon nee.
 • Ton Bouw

  2 maanden geleden
  Het lijkt wel een 1 april mop.Zeker die van de voorgestelde 15 km per uur. Zijn er wel auto's die gecontroleerd 15 kunnen??? Een automaat in ieder geval al niet. En wat de bestuurders betreft 99,9 procent zal dat nooit gaan beheersen, ook al willen ze het en doen ze nog zo hun best. Overal binnen de kom 30 is eveneens niet realistich dus vergeet dat ook maar.