Volledig scherm
© Tesla

Verlies autofabrikant Tesla verdubbeld, aandelenkoers stijgt

Welk bedrijf kan aankondigen dat het verlies met meer dan honderd procent is toegenomen, waarna de beurskoers vijf procent stijgt? Inderdaad, Tesla. Want als Elon Musk zegt dat het goed komt, dan zal het wel kloppen.

Tesla heeft zijn resultaten voor het tweede trimester van dit jaar gepubliceerd. De omzet is fors gestegen (van 2,97 miljard dollar naar  4 miljard dollar), maar dat volstaat niet om de kosten te dekken, want de verliezen zijn nog altijd astronomisch.

Tesla noteerde de afgelopen drie maanden een verlies van 717,5 miljoen dollar, veel meer nog dan de 336,4 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Maar dat schrikt de aandeelhouders niet af. Sterker nog: na de publicatie van deze cijfers steeg de koers van het aandeel met vijf procent. En dat alles omdat Tesla’s CEO Elon Musk heeft beloofd dat het merk binnenkort zwarte cijfers zal schrijven.

De fabrikant van elektrische auto's wil zijn forse achterstand in de productie van zijn Model 3 inlopen en belooft vanaf deze maand 6.000 exemplaren per week te maken. Binnenkort worden het er zelfs 10.000 per week, aldus Musk. Hij belooft dat zijn merk tegen het eind van het jaar winst zal maken. De aandeelhouders geloven het kennelijk graag, al is het niet de eerste belofte die Musk noodgedwongen moet breken.