Volledig scherm
VW T6-bus. © Volkswagen

Volkswagen roept wereldwijd 33.751 busjes terug wegens brandgevaar

Volkswagen roept wereldwijd ruim 30.000 exemplaren terug van de huidige generatie T6-busjes. Doordat een zijpaneel van het busje niet helemaal waterdicht is, zou er eventueel brand kunnen ontstaan bij de elektrische achterklep.

Het gaat om Volkswagen-bussen met een korte wielbasis, elektrische achterklep en een elektrische schuifdeur, die zijn geproduceerd tussen 23 juli 2015 en 13 mei 2019. De oorzaak is een niet-waterdicht zijpaneel boven de bedieningseenheid voor de elektrische achterklep.

Vooral wanneer de auto wordt gereinigd met een hogedrukreiniger, kan er water binnendringen in het busje. Wanneer dit herhaaldelijk gebeurt, kan de besturingseenheid beschadigen en vervolgens kortsluiting veroorzaken. 

Om die problemen voor te zijn heeft Volkswagen besloten de duizenden busjes terug te roepen en na te laten kijken. Wie zijn T6 na laat kijken moet rekenen op een reparatie van een uur en zich vanaf 22 juli bij de garage melden.

  1. Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou
    Oproep

    Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou

    Veel ouderen staan voor de uitdaging. Voor sommigen is t appeltje eitje maar veel ouderen geeft het stress. Want niemand wil z’n auto, zelfstandigheid en vrijheid kwijt. Wij zijn op zoek naar oudere mensen die net hun rijexamen hebben afgelegd, al dan niet met goed gevolg of ouderen die binnenkort op moeten. Wilt u met ons (Magazine) praten en mogen we u fotograferen? Meld u dan mét telefoonnummer op magazine@dpgmedia.nl.